Μαθήματα ΚΑΡΠΑ στους μαθητές της Ιδιωτικής Ελληνικής Σχολής ΠΑΣΚΑΛ Λευκωσίας

0

Λευκωσία
Οκτώβριος 2023

Αυτή την εβδομάδα οι μαθητές της Ιδιωτικής Ελληνικής Σχολής ΠΑΣΚΑΛ Λευκωσίας συμμετείχαν σε μαθήματα ΚΑΡΠΑ (Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση) από τις καθηγήτριες Φυσικής Αγωγής, κ. Ελένη Παπακωνσταντίνου και Ιωάννα Κέκκου.

Η σημασία της εκπαίδευσης στην ΚΑΡΠΑ είναι μια ζωτική δεξιότητα που κάθε άτομο θα έπρεπε να κατέχει, διότι μπορεί να σώζει ζωές. Γνωρίζοντας Πρώτες Βοήθειες, οι μαθητές – ως σύγχρονοι πολίτες – μπορούν να σώσουν συμμαθητές, φίλους ή ακόμη και μέλη της οικογένειας.

Ως μέλος της οικογένειας Globeducate, η πολιτική προστασίας μας περιλαμβάνει αρκετά ζωτικής σημασίας στοιχεία, όπως η υγεία και ασφάλεια των μαθητών, η υποστήριξη των μαθητών με ιατρικά προβλήματα και η παροχή πρώτων βοηθειών. Είμαστε περήφανοι που διαθέτουμε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο πρώτων βοηθειών που επιμελούνται εκπαιδευμένοι καθηγητές.

Πέρα από το βασικό σκοπό των παραπάνω σεμιναρίων, τα μαθήματα μεταδίδουν στους μαθητές μας αίσθημα ευθύνης, εμπάθειας και συμπόνιας. Μαθαίνουν όχι μόνο πώς να εφαρμόσουν τεχνικές διάσωσης ζωής, αλλά και τη σημασία της γρήγορης σκέψης και δράσης όταν πρόκειται για διαχείριση επειγόντων περιστατικών.

Στην Ιδιωτική Ελληνική Σχολή ΠΑΣΚΑΛ Λευκωσίας, πιστεύουμε στη ολιστική προετοιμασία των μαθητών μας για τη ζωή, όχι μόνο ακαδημαϊκά, αλλά και ως προς την προσωπικότητά τους και τη δυνατότητά τους να συμβάλλουν θετικά στον κόσμο.