Επιτυχίες στη Μαθητική Ολυμπιάδα για τους μαθητές των Ιδιωτικών Ελληνικών Σχολών ΠΑΣΚΑΛ

0

Ιούλιος 2023

Για μια ακόμη χρονιά οι μαθητές των Ελληνικών Σχολών ΠΑΣΚΑΛ διακρίθηκαν στις μαθητικές Ολυμπιάδες της φετινής σχολικής χρονιάς 2022-2023.

 

Συγκεκριμένα στην Ολυμπιάδα Χημείας η μαθήτρια της Γ Γυμνασίου Μαρία Μελετίου και ο μαθητής της Β Λυκείου απέσπασαν χάλκινο και αργυρό μετάλλιο αντίστοιχα. Σημαντικές διακρίσεις απέσπασε και ο μαθητής Χρίστος Χρίστου, ο οποίος τιμήθηκε με το αργυρό μετάλλιο στην Παγκύπρια Ολυμπιάδα Φυσικής Γυμνασίου και με χάλκινο μετάλλιο στην Παγκύπρια Ολυμπιάδα Βιολογίας της Β Γυμνασίου. Χάλκινο μετάλλιο στην Ολυμπιάδα Φυσικής απέσπασε και ο μαθητής Μάριος Αντωνίου.

 

Οι μαθητικές Ολυμπιάδες αποτελούν μοναδική ευκαιρία για κάθε μαθητή και μαθήτρια των Ελληνικών Σχολών ΠΑΣΚΑΛ να καρπωθεί τους κόπους ολόκληρης της χρονιάς και να δοκιμάσει τον εαυτό του απέναντι σε υψηλού επιπέδου προκλήσεις. Δεν είναι λίγοι οι μαθητές, οι οποίοι χρησιμοποιούν τα παραπάνω επιτεύγματα ως επιχείρημα για μια θέση σε κορυφαία πανεπιστήμια του εξωτερικού. Παράλληλα, αρκετοί διακριθέντες μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν και στην εθνική μαθητική ολυμπιακή ομάδα και να διαφημίσουν στο εξωτερικό το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης της Κύπρου.