Τελετή Αποφοίτησης της Ελληνικής Σχολής ΠΑΣΚΑΛ Λεμεσού

0

Η Ελληνική Σχολή ΠΑΣΚΑΛ Λεμεσού πραγματοποίησε την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023 την καθιερωμένη Τελετή Αποφοίτησης, στο Κτήμα Δημοσθένους. Μέσα σε κλίμα συγκίνησης οι δεκατέσσερις απόφοιτοι της Σχολής ανέβηκαν στη σκηνή και χειροκροτήθηκαν από τους παρευρισκόμενους.

Η τελετή ξεκίνησε με σύντομους χαιρετισμούς της Διευθύντριας της Σχολής κ. Δέσποινας Μαυρικίου και του Προέδρου του Συλλόγου Γονέων κ. Γιώργου Γεωργίου και συνεχίστηκε με βραβεία και διακρίσεις. Αρχικά, δόθηκε το Γ΄ Βραβείο ΕΣΤΙΩΝ και το Α΄ βραβείο Ποίησης στο διακριθέντα μαθητή Λυκείου του Α΄ Ενδοσχολικού Διαγωνισμού Ποίησης τα οποία εξασφαλίστηκαν από τελειόφοιτους μαθητές για τη φετινή σχολική χρονιά.  Στη συνέχεια, δόθηκαν τιμητικά διπλώματα των συμμετεχόντων απόφοιτων στην 3η Παγκύπρια Ολυμπιάδα Πολιτικής Οικονομίας που διοργανώθηκε από την Παγκύπρια Ένωση Καθηγητών Οικονομικών Μαθημάτων και το Πανεπιστήμιο Κύπρου και ακολούθησαν το Βραβείο ΚΥ.Κ.Π.Ε.Ε. για το περιβάλλον και τα Βραβεία Λογοτεχνίας και Τέχνης της Εταιρείας Κυπριακών Σπουδών.

Ακολούθησαν τα Βραβεία του Καθηγητικού Συλλόγου για τον άριστο τελειόφοιτο σε επίδοση στο μάθημα των Μαθηματικών Κατεύθυνσης και το μάθημα των Νέων Ελληνικών. Παράλληλα, στον άριστο τελειόφοιτο μαθητή που είχε παρακολουθήσει τρία μαθήματα Θετικής Κατεύθυνσης δόθηκε το Βραβείο του Επιστημονικού Τεχνικού Επιμελητηρίου Κύπρου. Η απονομή βραβείων ολοκληρώθηκε με το βαρυσήμαντο Βραβείο Ήθους, που επαινεί την όλη στάση του βραβευθέντα καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής του ζωής στη Σχολή καθώς και το Βραβείο «Roll of Honour» του οργανισμού Globeducate, στον οποίο από φέτος ανήκει η Σχολή.  Σε διακριθέντες μαθητές στα διάφορα μαθήματα Κατεύθυνσης δόθηκαν επίσης ως βραβεία – χορηγίες χρηματικά ποσά από διάφορους ιδιωτικούς οργανισμούς και εταιρείες.

Στη συνέχεια, δόθηκαν τα Απολυτήρια και τιμητικές πλακέτες σε όλους τους τελειόφοιτους μαθητές της Σχολής. Η Τελετή ολοκληρώθηκε με τα συγκινητικά λόγια του Προέδρου του Κεντρικού Μαθητικού Συμβουλίου και του Προέδρου του Μαθητικού Συμβουλίου της Γ΄ Λυκείου καθώς και της Υπεύθυνης Καθηγήτριας των τελειόφοιτων κ. Βαλεντίνας Ευγένιου και η βραδιά με δείπνο, μουσική και χορό.