Η Ελληνική Σχολή ΠΑΣΚΑΛ Λεμεσού ενθαρρύνει τη συμμετοχή των μαθητών της σε δραστηριότητες που καλλιεργούν την κριτική σκέψη, τις δεξιότητες και τις γνώσεις

0

Λεμεσός
Μάϊος 2023

Το Τμήμα Θετικών Επιστημών της Ελληνικής Σχολής ΠΑΣΚΑΛ Λεμεσού, ενθαρρύνει τη συμμετοχή των μαθητών και μαθητριών του σε ποικίλες δραστηριότητες, διεθνή προγράμματα και παγκύπριους διαγωνισμούς, με στόχο την καλλιέργεια της κριτικής σκέψης και δεξιοτήτων και την εμβάθυνση των γνώσεων που κατακτούν στο σχολικό περιβάλλον, μέσω της συνεχούς στήριξης και σωστής καθοδήγησης των διδασκόντων.

Κατά τη φετινή σχολική χρονιά, οι μαθητές μας συμμετείχαν και διακρίθηκαν στα ακόλουθα προγράμματα και διαγωνισμούς:

Στις Ολυμπιάδες Βιολογίας του Γυμνασιακού Κύκλου, η Ελισάβετ Μελετίου και η Γεωργία Διομήδους της Α1, η Μαρία Μελετίου της Γ1 και ο Χρίστος Χρίστου της Β1 εξασφάλισαν Χάλκινο Μετάλλιο, υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας Βιολογίας, Ελένης Ιωαννίδου. Παράλληλα, ο Χριστιανός Αριστοδήμου και Κατερίνα Πούρη της Α1 βραβεύθηκαν με Έπαινο στην Ολυμπιάδα Βιολογίας Α’ Γυμνασίου. Επιπρόσθετα, η Μαρία Μελετίου της Γ1 εξασφάλισε χάλκινο μετάλλιο στην Ολυμπιάδα Χημείας Γ΄ Γυμνασίου και ο Θεοφάνης Ορφανού της Ε1 εξασφάλισε Αργυρό Μετάλλιο στην Ολυμπιάδα Χημείας Β΄ Λυκείου υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Χημείας, Γιώργου Ανδρέου. Επιπλέον, στην Ολυμπιάδα Φυσικής Γυμνασίου, o Χρίστος Χρίστου της Β1 εξασφάλισε το Αργυρό Μετάλλιο, υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας της Φυσικής, Μαρίας Παπαχαραλάμπους.

Τέλος, αξίζει να επισημανθεί η συμμετοχή των μαθητών μας σε διεθνή και παγκύπρια προγράμματα και διαγωνισμούς. Οι μαθητές μας συμμετείχαν στον διεθνή διαγωνισμό “Stockholm Junior Water Prize”, στο διεθνές δίκτυο «Νέοι δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον» και στο διεθνές πρόγραμμα «Οικολογικά Σχολεία». Παράλληλα, μαθητές εκπροσώπησαν τη Σχολή μας στο «Πανηγύρι Επιστήμης»,  καθώς και στον 5ο  Μαθητικό Διαγωνισμό Χημείας με θέμα «Η Χημεία για τον Άνθρωπο και το Περιβάλλον».

Οι μαθητές που συμμετείχαν στα παραπάνω προγράμματα και διαγωνισμούς αφιέρωσαν προσωπικό χρόνο και έδειξαν μεγάλο ζήλο για να πετύχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Αρωγοί στην προσπάθεια αυτοί υπήρξαν οι καθηγητές του Τμήματος των Φυσικών Επιστημών που καθοδήγησαν και ενθάρρυναν τους μαθητές.