Επιτυχία στον παγκύπριο διαγωνισμό FIRST Tech Challenge Cyprus 2023 για την ομάδα ρομποτικής των Σχολών ΠΑΣΚΑΛ Λευκωσίας

0

Λευκωσία
Μάρτιος 2023

Στις 11-12 Μαρτίου η ομάδα Ρομποτικής των Σχολών ΠΑΣΚΑΛ Λευκωσίας (PASCAL Lefkosia Eagles) συμμετείχε στο FIRST Tech Challenge Cyprus 2023 και μεταξύ δώδεκα σχολείων κέρδισε το Inspire Award και προκρίθηκε στον αντίστοιχο παγκόσμιο διαγωνισμό, που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 19 και 22 Απριλίου 2023, στο Χιούστον του Τέξας!

Έχοντας θυσιάσει για μήνες πολλά από τα Σαββατοκύριακά τους, οι Tigran Arutyunyan, Κωνσταντίνος Τίμινης, Ντένις Ζένιος, Ανδρέας Ιακώβου, Ανδρέας Ιωάννου, Αιμιλιανός Πόζωτος, Erik Naumecs, Elisaveta Orekhova, Ελένη και Άντρεα Βασιλείου είναι οι μαθητές που απαρτίζουν την ομάδα Ρομποτικής, υπό την καθοδήγηση των κ. Λουκά Ιωάννου και κ. Stoyan Stoyanova.

Ο υπεύθυνος καθηγητής, κ. Ιωάννου, ανέφερε ότι «Είμαι περήφανος για τους μαθητές μου, πήραν πολλές πρωτοβουλίες και αφιέρωσαν πολλές ώρες για να πετύχουν αυτό το μεγάλο επίτευγμα. Είμαι πολύ χαρούμενος για τις εμπειρίες που αποκόμισαν σ’ όλη τη διαδρομή και θα συνεχίσουν να αποκομίζουν στον διεθνή διαγωνισμό, στην Αμερική. Εκτός από την εμπειρία που έχει αποκτήσει, αυτή η ομάδα έχει προσθέσει ένα σημαντικό πλεονέκτημα στο βιογραφικό της, το οποίο θα είναι χρήσιμο όταν οι παραπάνω μαθητές υποβάλλουν αιτήσεις σε πανεπιστήμια του εξωτερικού. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολών μας, την P.A.S Toys and Electric Scooter Repair Cy, που μας στήριξαν σε όλη μας την προσπάθεια.»

Το FIRST Tech Challenge είναι ένας παγκόσμιος μαθητικός διαγωνισμός για τον σχεδιασμό, την κατασκευή, τον προγραμματισμό και τη λειτουργία ρομπότ. Οι μαθητές κάνουν τα πρώτα βήματά τους στην Πληροφορική, μαθαίνοντας και χρησιμοποιώντας την κορυφαία γλώσσα προγραμματισμού Java και, παράλληλα, οι συμμετέχοντες μπορούν να υποβάλουν αίτηση για υποτροφία σε διεθνή κορυφαία πανεπιστήμια της Ivy League και του Russell Group. Ο διαγωνισμός είχε την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, και διάφορους τεχνολογικούς κολοσσούς που ήταν χορηγοί της εκδήλωσης, όπως οι Wargaming και Cablenet.

Ο Δρ. Αλέξης Ανδρέου, Διοικητικός Σύμβουλος των Σχολών ΠΑΣΚΑΛ Λευκωσίας, εστίασε στα οφέλη του FIRST Tech Challenge: «Βασικός μας στόχος είναι πάντα να καλλιεργούμε υψηλά κίνητρα στους μαθητές μας. Η ομάδα Ρομποτικής των Σχολών ΠΑΣΚΑΛ συνεργάστηκε με επιτυχία, μοιράστηκε ιδέες και, κυρίως, το διασκέδασε.»