H Ιδιωτική Ελληνική Σχολή ΠΑΣΚΑΛ Λευκωσίας για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

0

Λευκωσία
Οκτώβριος 2023

Η 10η Οκτωβρίου έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας. Λαμβάνοντας υπόψη σημαντικούς παράγοντες, όπως την αγωνία για τις Παγκύπριες εξετάσεις, τις επιπτώσεις της μετά-COVID εποχής και την παρουσία των κοινωνικών μέσων στη ζωή των νέων, η Ιδιωτική Ελληνική Σχολή ΠΑΣΚΑΛ τιμά τη σημασία της Ψυχικής Υγείας.
 
Στην Ιδιωτική Ελληνική Σχολή ΠΑΣΚΑΛ Λευκωσίας, έχουμε σχεδιάσει και εφαρμόσει ένα πρωτοπόρο πρόγραμμα “Πολλαπλής Νοημοσύνης” που υποστηρίζει τόσο τους μαθητές όσο και τους γονείς στην αναγνώριση και έκφραση των συναισθήματών τους προτού μετατραπούν σε ανυπόφορο φορτίο.
 
Επίσης, μέσω του προγράμματος Προσωπικής και Κοινωνικής Αγωγής, στόχος της Σχολής είναι η ενημέρωση των μαθητών μας γύρω από σημαντικές πτυχές της εφηβείας, όπως η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και ο εκφοβισμός.
 
Για τη συγκεκριμένη ημέρα, οι υπεύθυνοι καθηγητές επικοινώνησαν τη σημασία της Ψυχικής Υγείας στους μαθητές, ενώ στα διαλείμματα οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να γράψουν πάνω σε λευκούς πίνακες σχετικά μηνύματα με τη συνοδεία χαλαρωτικής μουσικής.