Διακρίσεις της Ελληνικής Σχολής ΠΑΣΚΑΛ Λεμεσού στα Μαθηματικά

0

Λεμεσός
Μάϊος 2023

Ο μαθητής της Β’ Λυκείου της Ελληνικής Σχολής ΠΑΣΚΑΛ Λεμεσού, Θεοφάνης Ορφανού, συμμετείχε, με τεράστια επιτυχία, σε πληθώρα διαγωνισμών στα Μαθηματικά κατά τη φετινή χρονιά.

Ο Θεοφάνης ξεκίνησε τη χρονιά λαμβάνοντας την 1η θέση στον Επαρχιακό Διαγωνισμό Μαθηματικών εξασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο τη συμμετοχή του στον Παγκύπριο Διαγωνισμό. Στον εν λόγω διαγωνισμό, ο μαθητής μας πήρε Έπαινο και είχε την ευκαιρία, στη συνέχεια,  μέσα από μια σειρά επιπλέον διαγωνισμών επιλογής να διεκδικήσει μια θέση στην Εθνική Ομάδα της Κύπρου η οποία θα εκπροσωπούσε την χώρα μας στην 40η Βαλκανική Ολυμπιάδα Μαθηματικών.

Οι επιδόσεις του Θεοφάνη ήταν για άλλη μια φορά εξαιρετικές με αποτέλεσμα να είναι ένα από τα έξι μέλη της Εθνικής Ομάδας Κύπρου που εκπροσώπησε, τελικά, την Κύπρο στη Βαλκανική Ολυμπιάδα Μαθηματικών στην Αττάλεια της Τουρκίας.

Πέρα από τις απίστευτες εμπειρίες που αποκόμισε ο Θεοφάνης στο ταξίδι αυτό, έφερε στις αποσκευές του και έναν Έπαινο στο διαγωνισμό στον οποίο συμμετείχε, διαγωνιζόμενος με πλειάδα μαθητών από χώρες του εξωτερικού στο πλαίσιο της Βαλκανικής Ολυμπιάδας.

Το αποτέλεσμα αυτό είναι εξαιρετικά τιμητικό τόσο σε προσωπικό, όσο και σε εθνικό επίπεδο.

Επιπλέον, ο Θεοφάνης εξασφάλισε Αργυρό μετάλλιο στην Παγκύπρια Ολυμπιάδα Μαθηματικών.

Συγχαίρουμε τον μαθητή μας και του ευχόμαστε πάντα επιτυχίες!